Aasialaiset nyhtökaurahodarit

joulukuuta 26, 2019




Hodarit ovat jo pitkään olleet trendiruokaa, ja hodaribaari on tosi hauska tarjoiluidea rentoihin kemuihin. Nykyään on saatavilla hyviä vegenakkeja, ja erilaisilla lisäkkeillä makumaailmaa saa muokattua haluamaansa suuntaan. Nakkien lisäksi hodarit voi täyttää muullakin, sillä esimerkiksi nyhtökaurasta tai härkiksestä saa tosi kivoja täytteitä.

Tykkään raikkaista aasialaisista mauista, ja kokosin hodarit niistä inspiroituneena. Ruokaisana täytteenä on karamellisoitu nyhtökaura, jonka makeutta taittavat sopivasti etikkainen punakaalisalaatti ja raikas limemajoneesi. Kokonaisuus kruunataan vielä tuoreella korianterilla.  Erittäin toimiva setti, sanoisin! Lisäksi tarjolle kannattaa kattaa srirachaa, jota jokainen voi halutessaan lisätä annokseensa. Minä en tällä kertaa jaksanut leipoa hot dog -sämpylöitä itse, vaan oikaisin kaupan valmiilla sämpylöillä. Mutta epäilemättä kokonaisuus on vielä parempi, jos jaksat kaivaa taikinakulhon esiin.




Aasialaiset nyhtökaurahodarit

noin 6 kpl

Karamellisoitu nyhtökaura
1 pkt (230 g) nyhtökauraa, nude
1 rkl seesamiöljyä
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä
n. 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Pikkelöity punakaalisalaatti
300 g punakaalia
1 (100 g) porkkana
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl sokeria
n. 1/2  tl suolaa

Limemajoneesi
1 1/2 rkl säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa
1/2 tl Dijon-sinappia
2 tl limenmehua
1 tl limenkuorta raastettuna
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1 1/4 dl rypsiöljyä

Lisäksi 
noin 6 hot dog -sämpylää
tuoretta korianteria
srirachaa



  1. Valmista punakaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylän avulla. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon muut ainekset. Anna maustua jääkaapissa ainakin 1/2 tuntia tai yön yli.
  2. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki majoneesin ainekset korkeaan ja kapeaan sauvasekoittimen kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä laite ja ala nostaa hitaasti ylöspäin, jolloin majoneesi emulgoituu saman tien. (Minulla majoneesi on aina onnistunut tällä menetelmällä, mutta olen kuullut epäonnistuneistakin kokeiluista. Jos menetelemä epäilyttää tai muuten vaan haluat oikaista, voit maustaa valmiin kaupan majoneesin limellä.)
  3. Valmista nyhtökauratäyte. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Kuumenna seesamiöljy paistinpannussa. Lisää muut ainekset ja paista kohtalaisella lämmöllä, kunnes nyhtökaura alkaa rapeutua. Varo kuitenkaan polttamasta.
  4. Täytä hodarit nyhtökauralla, kaalisalaatilla ja majoneesilla. Viimeistele korianterilla ja halutessasi srirachalla.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia