Salmiakki-porkkanamuffinit

lokakuuta 17, 2018

Salmiakki yhdistyy mehevän makoisan porkkanamuffinin kanssa! Nämä vegaaniset herkut sopivat hyvin myös Halloween-kemuihin.



Olen pienestä pitäen tykännyt erityisen paljon salmiakkikarkeista. Sitä ei kyllä blogin perusteella arvaisi, sillä ennen tätä päivää blogissa ei ole ollut ainuttakaan salmiakkista reseptiä. Minulla on varmaan vuoden päivät pyörinyt mielessä yhdistää salmiakki porkkanamuffineihin. Nyt Halloweenin alla totesin, että on oikea aika laittaa idea toteutusasteelle. Se kannatti, sillä etenkin kaltaiseni salmiakin ystävän suussa nämä olivat kyllä aika herkkua! Lisäsin salmiakkia muffineihin kolmessa valmistusvaiheessa: taikinaan turkinpippurirouhetta, sydämeksi salmiakkikastiketta ja kuorrutuksen pinnalle vielä lisää turkinpippurirouhetta. Nam. 😋 Muffinipohjasta jätin perinteiset porkkanamuffini/-kakkumausteet pois, koska en uskonut niiden olevan paras mahdollinen match salmiakin kanssa. Se osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi, sillä mehevä, sopivan neutraali (vaan ei kuitenkaan mauton) porkkanamuffinitaikina muodosti hyvän parin salmiakille.

Nämä muffinit ovat ihanan syksyisiä, ja salmiakkilisäys tekee niistä erityisen kivan Halloween-tarjottavan! Kannattaa kuitenkin tehdä koristelu vasta juuri ennen tarjoilua, sillä muuten niin ihanalla turkinpippurirouheella on hieman ikävä taipumus sulaa kostean kuorrutuksen päällä tosi nopeasti. Myös muffinin sydämeksi valutettu salmiakkikastike jonkin verran imeytyy muffiniin säilytyksen aikana, mutta mielestäni ei häiritsevästi. Halutessasi kuitenkin voit lisätä myös salmiakkikastikkeen (ja sitä myötä myös kuorrutteen) vasta juuri ennen tarjoilua.




Salmiakki-porkkanamuffinit

(noin 10 kpl)

3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 dl kauramaitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 dl turkinpippurirouhetta

Täyte

salmiakkikastiketta (käytin Dr. Oetkeria)

Kuorrutus

1 rs (150 g) kauratuorejuustoa (käytin Oatly Påmackania)
50 g margariinia
1 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

turkinpippurirouhetta


  1. Sekoita porkkanaraaste, fariinisokeri, öljy ja kauramaito. Yhdistä loput aineet toisessa kulhossa. Sekoita kaikki keskenään.
  2. Lusikoi taikina muffinivuokiin (tai voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinipellin kolohin). Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Anna jäähtyä. (Jos käytit muffinipelliä, kumoa/irrota muffinit vuoasta varovasti.
  3. Paina jokaisen jäähtyneen muffinin keskelle kolo esim. veitsen varren avulla. Valuta kolohin salmiakkikastiketta.
  4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus muffinien päälle. Koristele turkinpippurirouheella juuri ennen tarjoilua, sillä rouhe sulaa nopeasti kostean kuorrutuksen päällä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia