Meksikolainen papukeitto

huhtikuuta 05, 2018

Meksikolainen papukeitto on maukas arkisoppa, joka on helppo valmistaa ruokakaapin perusaineksista.



Tämän postaus ehti olla luonnoslaatikossa ties miten pitkään ennen julkaisuaan. Sitä ennen ehdinkin jo hiljattain huomata, että muutamat muutkin olivat kokkaileet tosi saman tyylistä soppaa, kuten Ida's Cozy Corner ja Viimeistä murua myöten -blogeissa. Mutta onneksi keittoja mahtuu tähän maailmaan useampikin!

Tomaattimurskasta ja säilykepavuista valmistetut ruoat ovat monelle kasvissyöjälle perussafkaa, mutta maustamalla saa mukavaa vaihtelua. Meksikolainen papukeitto maustetaan reilusti korianterilla, juustokuminalla, savupaprikalla ja chilillä. Eri papuja sekoittamalla saat myös hauskan näköistä ruokaa. Kuvissa olevassa keitossa on sekaisin musta-, kidney- ja ruskeita papuja, kun valmistin keittoa tuplasatsin.




Meksikolainen papukeitto

(4 annosta)

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl savupaprikaa
chiliä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
n. 4 dl vettä
1 prk (230 g/380 g) mustapapuja
1 prk (230 g/380 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
1 pienehkö punainen tai oranssi paprika
100 g pakastemaissia
(suolaa)

Lisäksi
tuoretta korianteria
(kasvipohjaista "turkkilaista jogurttia" tai "ranskankermaa", esim. Yosa Greek Style)


  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. 
  2. Lisää kattilaan mausteet ja niiden perään tomaattimurska, liemikuutio, vesi sekä valutetut ja huuhdellut pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Kuutioi paprika ja lisää se maissin kanssa keittoon. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes paprika on kypsää. Tarjoa meksikolainen papukeitto tuoreen korianterin, jogurtin ja leivän kanssa.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia