Suklaahummus

maaliskuuta 16, 2018

Suklaahummus sopii hetkiin, joina kaipaat jotain hiukan terveellisempää herkuteltavaa!Jokin aika sitten törmäsin somefeedissä suklaahummukseen. Se kuulosti lähtökohtaisesti niin jännittävältä, että oli pakko kokeilla! Kun asiaa miettii tarkemmin, suklaahummus on itse asiassa aika samanlainen kuin kikherneistä valmistetut "keksitaikinat", joita tehdään vähän terveellisemmäksi herkuksi. Sellaisiin olen ainakin itse törmännyt - joskaan en tullut kokeilleeksi.

Epäilin kikherneiden maun puskevan läpi suklaahummuksesta, mutta kaakaojauhe peitti sen varsin tehokkaasti. Maku olikin hyvä, vaikka muuta vähän pelkäsin. Itse tykkäsin suklaahummuksesta eniten banaaniviipaleiden parina ja digestivekeksin päällä - joskin jälkimmäisessä ehkä mennään "hieman terveellisempää"-ajatuksesta hiukan hakoteille. Suklaahummus maistui myös ihan sellaisenaan - niin kuin juuri sen "keksitaikinan" tapaan. Mutta eihän tämä silti nyt ihan keksitaikinan veroista kuitenkaan ole!

Hummuksen kanssa tällä reseptillä on tekemistä lähinnä kikherneiden ja tahinin osalta. Tahininkin voisi korvata maapähkinävoilla, joka epäilemättä toimisi vähintään yhtä hyvin. Makeuttajana toimi tällä kertaa vaahterasiirappi. Vaahterasiirappia käyttäessä on muuten hyvä muistaa, että se on samalla tavalla sokeripitoinen makeuttaja siinä missä vaikkapa taloussokeri tai tavallinen tumma siirappikin. Hyvin monesti vaahterasiirappia, hunajaa, agavesiirappia yms. näkee kutsuttavan virheellisesti sokerittomiksi, vaikka ihan jo tuotepakkauksen ravintoarvotaulukko paljastaa kaikkien edellä mainittujen sisältävän runsaasti sokeria. Sokeriakin voi kuitenkin syödä kohtuudella, niin kuin suklaahummustakin.😊Suklaahummus


1 prk (230 g/380 g) kikherneitä (Pirkka)
3-4 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl tahinia tai maapähkinävoita
3 rkl vaahterasiirappia
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
n. 3 rkl kasvimaitoa


Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä. Mittaa korkeareunaiseen kulhoon kaikki muut ainekset paitsi kasvimaito. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Lisää nestettä sen verran, että koostumus on sopivaa. Nauti esimerkiksi tuoreiden hedelmien tai keksien kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia