Terveelliset välipalamuffinit

toukokuuta 18, 2017

Terveelliset välipalamuffinit ovat supermeheviä raastetun porkkanan ja kesäkurpitsan ansiosta.



Bongasin Tuulia-blogista kokeilemisen arvoiselta kuulostavan reseptin terveellisiin suolaisiin muffineihin, joihin tuli reippaasti raastettuja kasviksia. Kuulostaa ihan täydelliseltä välipalalta! Tein ohjeeseen pieniä muutoksia mm. vaihtamalla jauhot sellaisiin, joita kaapistani tavallisesti löytyy. Tuulian reseptissä kiinteyttävänä aineksena käytettiin ns. chiamunia, eli vettä ja chiasiemeniä. Yhdessä satsissa kokeilin korvata chiamunat soijajogurtilla, joka toimi myös. Lisäsin taikinaan myös rouskuvia auringonkukansiemeniä. Leivinjauheen määrää vähensin, kun koin pienemmänkin määrän kohottavan riittävästi.

Muffinit ovat mielestäni parhaimmillaan jäähtyneinä. Lämpimissä muffineissa sisus tuntuu vähän taikinamaiselta, mutta jäähtymisen myötä rakenne kiinteytyy. Olen leiponut näitä muffineja jo muutamaan otteeseen, ja leivon varmasti vielä uudelleenkin. Maistuvat loistavasti paitsi välipalana, myös iltateen kaverina.






Terveelliset välipalamuffinit
(6-8 kpl)

2 rkl chiasiemeniä + 6 rkl vettä TAI 1 dl makeuttamatonta soijajogurttia
2 1/2 dl porkkanaraastetta
1 1/2 dl kesäkurpitsaraastetta
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 1/2 tl timjamia
3 rkl öljyä (esim. aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai oliiviöljyä)
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl kikhernejauhoja
n. 1 1/2 dl kaurajauhoja (jauhettu blenderillä kaurahiutaleista)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Pinnalle:
auringonkukansiemeniä


1. Sekoita kulhossa chiasiemenet ja vesi. Jätä turpoamaan. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa raastimen hienolla terällä. Sekoita raasteiden joukkoon pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, timjami, öljy ja auringonkukansiemenet. Jos käytät soijajogurttia, lisää joukkoon myös se.
2. Sekoita loput aineet erillisessä kulhossa ja lisää raasteseokseen. Taikinan kuuluu olla varsin tahmeaa, mutta jos se tuntuu turhan kostealta, lisää vähän jauhoja.
3. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Muffinit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia