Banaani-kikhernepannarit eli vegaaniset proteiinipannarit

huhtikuuta 17, 2017

Vegaanin keittiössä -kirjan ohjeella syntyvät herkulliset proteiinipannukakut!


Haluan jakaa teille erinomaisen reseptin vegaanisiin proteiinipannareihin, jotka ovat ikään kuin vaihtoehto (ainakin taannoin suosituille) banaani-kananmunaletuille. Käyttämäni resepti on peräisin ihanasta, supersuositusta Innasen Elinan Vegaanin keittiössä -kirjasta. Juuri tätä kyseistä reseptiä on varmasti eniten tullut hyödynnettyä kirjasta. Yleensä pannareita tulee tehtyä viikonloppuaamiaiselle, mutta nämä maistuvat tosi hyvin myös välipalana ja iltapalana. Ja ihan varmasti uppoavat kaiken ikäisille!

Alkuperäisessä reseptissä on käytetty kaakaojauhetta, jolla saa suklaista makua ja väriä pannareihin. Itse en ole tainnut kertaakaan kokeilla pannareilta kaakaoversiona, vaan jättänyt kaakaojauheen yksinkertaisesti pois. Omasta mielestäni ei-suklainen versio sopii kivemmin kaveriksi marjoille, joita tykkään syödä pannarien kanssa. Usein maustan taikinan vielä kardemummalla, joka niin ikään sopii hyvin tähän komboon. Mutta makuasioita, makuasioita. :) Oma suosikki löytyy kokeilemalla!

Pannarit valmistetaan kikhernejauhoista. Jos et vielä ole tutustunut niihin, niin suosittelen lämpimästi tekemään niin! Hyvien ravintoarvojen lisäksi kikhernejauhoissa ja myös näissä pannareissa on etuna gluteenittomuus - jos siis gluteenittomuudella on sinulle väliä. Jos tarvitset gluteenittoman version, niin kannattaa vielä tarkistaa, sopiiko kauramaito vai onko parempi käyttää jotain muuta kasvimaitoa. Kikhernejauhot ostan aina aasialaiskaupoista, joita muuten löytyy kivasti myös täältä Lepuskin suunnilta. (Mitäpä sitä ihminen enää Helsingistä tarvitsee? :D) Aasialaiskaupoissa jauhot ovat tosi edullisia, ja samalla ostosreissulla voi tutkailla muitakin jänniä tuotteita.

Sen verran monta kertaa ja erilaisilla pannuilla on tullut näitä pannareita paisteltua, että muutama vinkki paistohommiin: Hyvä paistinpannu ja hyvä lasta edesauttavat onnistumista. Pikkupannareita paistelen aina valurautaisella lettupannullani, jota saa huoletta sohia metallisilla työvälineillä. Minulla sattuu olemaan juuri sopiva pieni metallinen lasta tähän tarkoitukseen. Myös isommalla pannulla paistaminen onnistuu. Käytän paistamiseen yleensä tavallista rypsiöljyä, jota on helppo sutaista pannulle silikonipensselin avulla. Kannattaa myös säätää maltillinen paistolämpötila, jolloin pannareita on helpompi käännellä. Maltillisella lämmöllä pannarit ehtivät kunnolla kypsyä, eivätkä pala pinnalta samalla, kun jäävät kuitenkin sisältä turhan raaoiksi. Paistamista myös helpottaa, että maltat antaa taikinan turvota. Välillä olen tehnyt taikinan jo illalla jääkaappiin valmiiksi odottamaan aamua.

Makoisia pannarihetkiä! Näistä kuvista mustikanvarpuineen ja pakastemustikoineen muuten tuli vähän vahingossa aika kesäisiä. Kesälomaa, mustikka-aikaa ja lettukestejä odotellessa.... :)







Banaani-kikhernepannarit
(noin 20 kpl)

3 dl kikhernejauhoja
(1 rkl kaakaojauhetta)
1 rkl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
(kardemummaa)
2 banaania
4 dl soija-, manteli- tai kauramaitoa

Paistamiseen:
öljyä


1. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaani. Sekoita kuivien aineiden joukkoon ensin kasvimaito, sitten banaani. Anna taikinan turvota noin 10-15 min. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan paksuhkoa, mutta kuitenkin helposti kaadettavissa pannulle.
2. Paista pannukakut pikkulettupannulla tai isommalla paistinpannulla. Tarjoa esim. marjojen tai banaaniviipaleiden ja vaahterasiirapin kanssa.


Saatat pitää näistä

2 kommenttia