Tomaattiset soijarouhepihvit ja ohrasalaatti
Nämä soijarouhepihvit ovat maukkaita ja vieläpä vieläpä helppoja valmistaa. Seurana maistuu ruokaisa ohrasalaatti, jossa on reilusti tuoreita kasviksia.
Äitini innoittamana lainasin kirjastosta Jere Niemisen Vegaanin kotiruokakirjan. Siinä on ohjeita perusruokiin perusraaka-aineista. Äiti suositteli kirjasta erityisesti tomaattisia soijarouhepihvejä - ja nam, nämä ovatkin kyllä tosi hyviä! Pieniä muutoksia tein ohjeeseen (esim. tykkään yleensä kuullottaa sipulin ennen taikinaan lisäämistä, jotta se varmasti kypsyy pehmeän makuiseksi), mutta muuten kunnia ohjeesta kuuluu Jerelle. Helppoa ja hyvää perusruokaa vaikka perunamuusin kanssa. Kannattaa testata!
Tällä kertaa tein pihvien kaveriksi ruokaisan ohrasalaatin, jossa saa viljaisan lisäkkeen ja kasvisannoksen samassa paketissa. Salaattia voi muunnella lisäämällä siihen erilaisia kasviksia tavallisen kurkun ja tomaatin lisäksi/sijaan: paprikaa, pakasteherneitä, pian seosongissa olevaa parsaa... Jos haluaa syödä ohrasalaatin pääruokana, siihen voi lisätä myös papuja tai paistaa pinnalle kuutioitua tofua.
Tomaattiset soijarouhepihvit
(n. 10 kpl eli 3-4 annosta)
1 pienehkö (80 g) peruna (yleis- tai kiinteämaltoinen peruna)
2 dl soijarouhetta (suosittelen Vege Sun -merkkiä)
2 dl vettä
1 1/2 dl korppujauhoja (myös kaurajauhoja olen käyttänyt)
1 prk (70 g) tai n. 3 1/2 rkl tomaattisosetta
2 rkl soijakastiketta
1 tl rosmariinia tai timjamia
1 tl (savu)paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
chiliä
2+1 rkl rypsiöljyä
1 (100 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
1. Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kulhossa perunaraaste, soijarouhe, vesi, korppujauhot, tomaattisose, mausteet sekä 2 rkl öljyä. Jätä taikina turpoamaan.
2. Taikinan turvotessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli pehmeäksi. Sekoita taikinan joukkoon. (Sipulien kuullottaminen ei ole välttämätöntä, vaikka kuullottamalla sipulin saakin varmasti pehmeäksi. Jos haluat oikaista, sipulin, valkosipulin ja öljyn voit lisätä taikinaan myös sellaisenaan.)
3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista ne öljyssä pannulla kypsiksi kummaltakin puolelta.
3 kommenttia
Tosi kiva resepti, kiitos! Olen kokeillut sekä pihveinä että pyöryköinä, pihveinä toimii paremmin.
VastaaPoistaPihveistä tuli todella hyviä! Helppo paistaa, pysyy hyvin koossa. Toimii muuten myös ilman perunaa, ei sattunut nyt olemaan kypsänä.
VastaaPoistaKiva kuulla, että tykkäsit. :)
Poista