Mausteiset suppilovahvero-härkäpapupyörykät
Näissä pyöryköissä suppilovahverot saavat kaverikseen härkäpapuja sekä vähän eksoottisemman maustecombon.
Äitini on aina ollut hyvä kokki ja aikanaan osaltaan inspiroinut minuakin keittiöhommien pariin. Viime aikoina äiti on itseni tavoin innostunut kasvisruokakokkailusta. Se on mahtavaa, koska on tosi kiva vaihtaa kokemuksia ja ideoita! Jouluksi äiti loihti tosi hyviä suppilovahveropyöryköitä Chocochilin (joka taitaa olla meidän molempien lempiblogi) ohjeella. Pohjana olivat kidneypavut, ja mausteita pyöryköissä oli reippaasti. Yleensä kun kokkaan sieniruokia, maustan ruoan säästeliäästi, jotta sienten maku pääsee kunnolla esiin. Jotenkin ei koskaan ole tullut edes mieleen, että metsäsieniruuan voisi maustaa muullakin kuin suolalla, pippurilla ja yrteillä! Näissä pyöryköissä sienten maku ei puske läpi, ja suurella todennäköisyydellä ne uppoavat myös niihin syöjiin, jotka eivät tavallisesti ole sienten ylimpiä ystäviä.
Muokkailin alkuperäistä Chocochilin ohjetta mm. vaihtamalla kidneypavut suomalaisiin härkäpapuihin. Alkuperäisessä ohjeessa käytetyn savupaprikan sijaan lisäsin taikinaan nestemäistä savuaromia. Sitä voi ostaa hyvin varustetuista ruokakaupoista ainakin Poppamies-merkkisenä. Epäilemättä savupaprikakin kuitenkin toimii erinomaisesti. Pyörykät maistuvat hyvin vaikkapa perunamuusin kanssa.
Mausteiset suppilovahvero-härkäpapupyörykät
Paistamiseen:
rypsiöljyä
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan levätä puolisen tuntia. Muotoile taikina pyöryköiksi ja paista ne kypsiksi öljyssä paistinpannulla. Suppilovahvero-härkäpapupyörykät maistuvat vaikkapa perunamuusin kanssa.
0 kommenttia