Nopea tomaatti-tofupasta - helppo ja maukas kastike valmistuu pastan kiehuessa

elokuuta 21, 2022



Keväällä bongasin kiinnostavan oloisen pastakastikereseptin Instagramin @anniinaskitchen-tililtä. Reseptin yksinkertaisuus viehätti, sillä ainekset vain surautetaan soseeksi - ei edes keitetä tai hauduteta. Helppo ja nopea kastike, joka valmistuu melkeinpä sillä aikaa, kun keität pastan! Modasin ainesosia hiukan omaan tyyliin sopivaksi, mutta säilytin idean samana. Tämä resepti jää ehdottomasti käyttöön itselläni. 

Ainesosat saattavat vähän yllättää, sillä pääraaka-aineina on tomaattimurskaa ja tofua. Ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen soseuttaa niitä sellaisenaan kastikkeeksi. 😃 Mutta vakuutan, että lopputulos on kermainen ja maukas, vaikka kastiketta ei hauduteta lainkaan. Maun yksi salaisuus on aurinkokuivattu tomaatti, joka on yksi lempiraaka-aineeni. Se on helppo tapa saada umamista makua kasvisruokiin, ja siksi purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja löytyy aina kaapistani.

Kastikkeen kuumentaminen ei ole ihan pakollista, mutta minusta on ihan kiva lämmäyttää soossi nopeasti mikrossa tai liedellä. Näin kastike ei turhaan jäähdytä pastaa. Erityisesti silloin tämä vaihe on hyvä tehdä, jos et käytä koko kastiketta kerralla, säilöt osan jääkaappiin ja käytettävänä on näin seuraavalla kerralla ihan kylmä kastike.

Tofu ja pähkinät tuovat tähän ruokalajiin jonkin verran proteiinia. Jos kuitenkin haluat ateriasta vielä proteiinipitoisemman, lämmitä pastan kylkeen vielä vaikka vegepyöryköitä tai käytä pastana jotain proteiinipitoista versiota.



Nopea tomaatti-tofupasta

(4 annosta)

400 g pastaa (esimerkiksi spagettia tai nauhapastaa)

Kastike
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 pkt (250 g) tofua
1 dl cashewpähkinöitä
1 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3 rkl ravintohiivahiutaleita
1 rkl sitruunamehua
2 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä raastettuna/hienonnettuna
n. 1/2 tl suolaa

  1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Jos käytät kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja, ne kannattaa leikata vaikka saksilla suikaleiksi, jolloin soseuttaminen käy helpommin. Surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. 
  2. Halutessasi lämmitä kastike laakeassa astiassa nopeasti mikrossa tai korkeareunaisessa paistokasarissa liedellä.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Valuta kypsä pasta ja säästä mukillinen keitinvettä.
  4. Yhdistä sekaisin pasta ja kastike. Tarjoa heti. Mikäli koko satsia ei tule syötyä heti ja pakkaat osan ruuasta vaikka evääksi töihin, kannattaa jäljelle jäävään osaan sekoittaa hieman keitinvettä joukkoon. Näin tomaatti-tofupasta säilyy mehevämpänä seuraavaan päivään.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia