Vegaaninen luumurahka - joulun helpoin jälkkäri

joulukuuta 19, 2021



Joulun ajan klassikkojälkkäri: luumurahka! Ja se luonnollisesti onnistuu myös vegaanisena. Halutessaan rahkan voi maustaa raastamalla joukkoon hiukan klementiinin- tai appelsiininkuorta. Myös tujaus rommia sopii joukkoon mainiosti. Pinnalle ripotellut puolukat tuovat kivaa pientä raikkautta ja piparkakkumurut rouskuvaa rakennetta. 






Vegaaninen luumurahka

(6-8 annosta)

1 prk (250 ml) kasvipohjaista vispiä
1 prk (400 g) maustamatonta "soijarahkaa" eli Alpro Greek Styleä (No Sugars, Plain ja Vanilla sopivat kaikki, Vanillalla tulee hieman makeampaa)
1 prk (300 g) luumumarmeladia
(sokeria)

Jos haluat:
klementiinin- tai appelsiinikuorta raastettuna
loraus rommia
piparkakkuja
puolukoita

  1. Vaahdota vispi. Vähennä vatkaimen teho minimiin ja sekoita joukkoon soijarahka ja sitten luumumarmeladi. 
  2. Jos haluat, mausta luumurahka raastetulla klementiinin- tai appelsiininkuorella tai tujauksella rommia. Lisää ripsaus sokeria, jos kaipaat makeutta. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
  3. Koristele luumurahka juuri ennen tarjoilua ripottelemalla pinnalle esimerkiksi puolukoita ja piparkakkumurua.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia