Paahdettu juuriselleri & paahdettu valkosipulidippi

helmikuuta 25, 2019



Valoisat päivät jo lupailevat kevättä, mutta vielä kannattaa kokkailla juuresruokia. Ja kuulkaas, olen vähän hullaantunut selleriin! Postasin jo alkuvuodesta juuriselleristä tehdyn keiton, ja tällä kertaa tarjoan teille toisenkin idean vähän eri muodossa olevasta selleristä. Ruokakuplassani olen havainnut jonkin verran kokonaisena paahdettua selleriä, mutta en itse ole ihan rakastunut siihen. Kaipaan selleriin enemmän paistopintaa, ja siksi tämä kuutioituna paahdettu selleri olikin tooosi paljon herkumpaa. Kaveriksi lisäsin paistinpannulla rapeaksi paistettua tofua ja tuoretta timjamia. Maistuvat tosi hyvältä yhdessä!

Koko komeuden keksin kruunata paahdetulla valkosipulidipillä, joka on ihan superhyvää! Kokonainen valkosipuli paahtuu samalla uuninlämmityksellä sellerien kanssa. Paahdettu valkosipuli on maultaan pehmeää, joten älä ihmettele, että dippiin laitetaan tosiaankin kokonainen valkosipuli. Jos et diggaa selleristä, niin dippi toimii tosi hyvin melkein minkä tahansa uunijuuresten tai -kasvisten kanssa. Ja ihan taatusti tulen tekemään tätä dippiä myös kesällä grilliruoan kaveriksi. Nam! Valmistin dipin soijajogurtista ja majoneesista, mutta varmasti se toimisi myös kaurafraichesta tehtynä. Epäilemättä se sopisi myös pelkkään majoneesiin sekoitettuna. Arkisen version olen tehnyt myös käyttämällä pelkkää soijajogurttia. Tulos ei ole yhtä täyteläinen, mutta ihan passeli arkena, kun ei jaksaa enempiä kikkailla. Suosittelen todellakin kokeilemaan. 💛




Paahdettu juuriselleri

(3-4 annosta)

1 (1 kg) juuriselleri
öljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

400 g savutofua
tuoretta timjamia hienonnettuna


  1. Kuori selleri ja kuutioi se reiluksi kuutioiksi. 
  2. Laita kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja levitä sellerikuutiot yhdeksi kerrokseksi. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes selleri on sopivan kypsää.
  3. Kuutioi savutofu ja paista se paistinpannulla öljytilkassa kullanruskeaksi.
  4. Lisää tofukuutiot uunipellille (tai tarjoiluastiaan) sellerin kanssa tai tarjoa erikseen. Tarjoa lisäksi tuoretta timjamia ja paahdettua valkosipulidippiä.


Paahdettu valkosipulidippi

(3-4 annosta)

1 pienehkö (50 g) valkosipuli
1 1/2 dl maustamatonta soijajogurttia (Planti on suosikkini)
1/2 dl majoneesia (itse tehtyä tai valmista)
suolaa
mustapippuria

  1. Paahda kokonaista valkosipulia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes valkosipuli on pehmennyt. (Voit käyttää alhaisempaakin lämpötilaa ja pidempää paistoaikaa.)
  2. Purista hiukan jäähtyneen valkosipulin kuorista kynnet ulos. Muussaa kynnet haarukalla ja sekoita joukkoon jogurtti, majoneesi, suola ja pippuri. Tarjoa esimerkiksi paahdetun juurisellerin tai muiden uunijuuresten kanssa. Paahdettu valkosipulidippi sopii ihanasti myös grilliruoan kaveriksi!

Vinkki:

Paahda valkosipuli samalla uuninlämmityksellä sellerin tai uunijuuresten kanssa. Laita valkosipuli uuniin noin 10 minuuttia ennen juureksia (toki juureksista ja niiden kypsymisajasta riippuen), niin valkosipuli ehtii kypsyä sopivasti ennen juureksia. Näin ehdit vielä valmistaa dipin pöytään tarjottavaksi juuresten kanssa.




Saatat pitää näistä

1 kommenttia

  1. Uunipaahdettua valkosipuli on tosiaan pehmeän herkullista. Tuota kastiketta aion tehdä pikapuoliin, sopii varmaan keitonkin pinnalle. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista