Munakoiso-hummusleivät

heinäkuuta 11, 2018

Kesän ihanat piknikleivät täytetään paistetulla munakoisolla ja itse tehdyllä hummuksella.Aurinkoisena kesäpäivänä on ihan superkiva hypätä pyörän selkään ja lähteä pienelle pyöräretkelle. Silloin tietysti eväät ovat tosi tärkeät, kuinkas muutekaan! 😅 Usemmiten pakkaan mukaan hyvät ruokaisat eväsleivät, jotka kulkevat matkassa mukavasti. Minulla on minikokoinen kylmälaukku, jossa eväsleivät selviävät hyvin kylmäkallen kanssa.

Yksi lempparini eväsleivistä on ruisleipä, joka on täytetty paistetulla munakoisolla, reilulla hummuskerroksella ja tuoreilla kasviksilla. Yksinkertaista, mutta niin hyvää, että päätin jakaa vinkin teillekin täällä blogissa. Samalla muistutus parin vuoden takaisesta hummusreseptistäni, jonka alustuksesta mm. selviää, miten rakastuin hummukseen. Toki hummuksen voi ostaa valmiinakin, mutta minä tykkään tehdän sen aina itse, koska se tulee ensinnäkin paljon halvemmaksi ja toisekseen rasvan määrää voi säädellä. Nooh, lue lisää sieltä reseptistä! 😃 Kun hummusta käyttää leivän täytteenä, voi koostumuksen jättää aika tömäkäksi. Itse tein hummuksen Pirkka kikherneistä, enkä lisännyt ylimääräistä nestettä. Pirkka kikherneet ovat koostumukseltaan pehmoisia ja siten mielestäni ihan parhaita hummukseen.


Munakoiso-hummusleivät

(kahdelle)

2 ruisleipää
1/2 (150-200 g) munakoiso
n. 1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
hummusta
tomaattia
jääsalaattia
tuoretta korianteria


  1. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista munakoisot kypsiksi ja kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  2. Levitä jokaiselle leipäpalalle reilu kerros hummusta. Lado pohjapuolen päälle munakoisoa, tomaattia, salaattia ja korianteria. Paina leivän kansipuoli päälle. Saatat pitää näistä

0 kommenttia