Vegaaninen pannukakku

helmikuuta 12, 2018

Vegaaninen pannukakku eli pannari onnistuu helposti - ja tekee varmasti kauppansa!




Uunissa paistettava pannukakku kuuluu ruokiin, joita lapsena tuli syötyä usein, mutta joita omilleen muuttamisen jälkeen olen tehnyt tosi harvoin. Teinkin nyt pannaria todella pikästä aikaa. Ja miten hyvältä se maistuikaan! Pannari on ehdottomasti ruoka, jota syödessä mieleen tulvahtaa lämpimiä muistoja vuosien takaa.

Ja kyllä vaan, kananmunaton ja vegaaninen pannari onnistuu oikein helposti! Selailin Facebookin vegaaniryhmiä, ja aika selvä päätelmä oli, että Chocochilin pannukakku on suosittu ja hyväksi havaittu resepti. Siksi oli helppo päätyä siihen itsekin. Mitäpä sitä keksimään pyörää uudelleen ihan turhaan! Pieniä muutoksia kuitenkin tein ohjeeseen: Soijamaidon sijaan käytin kauramaitoa ja vähensin sokerin puoleen. Ainakin kauramaito on minusta jo luonnostaan sen verran makeaa, että 1/2 dl uunipannulliseen riittää hyvin - etenkin kun pannarin kanssakin syödään yleensä hilloa, vaahterasiirappia tai muuta makeaa. Lisäsin taikinaan vaniljasokeria, joka mielestäni sopii ihanasti pannukakkuun. Lisäksin ripsautin mukaan kardemummaa, josta näin suomalaisittain ajatellen tulee pullamainen efekti. Chocochilin ohjeessa pannarin pinnalle lisätään margariininokareita, mutta itse tykkään mieluummin sekoittaa sulatetun margariinin taikinaan.

Tavallisesta poiketen minulla sattui olemaan tuoreita marjoja, ja kuvista tulikin sen vuoksi aika kesäiset. Mutta ei anneta sen häiritä, koska perinteiset hillo ja (kasvi)kermavaahto istuvat pannukakun pariksi ihan yhtä hyvin!







Vegaaninen pannukakku

(1 uunipellillinen)

1 l kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
50 g margariinia (esim. tummansininen Keiju)


  1. Mittaa kulhoon kauramaito ja jogurtti ja sekoita kierrevatkaimella sekaisin. Lisää joukkoon kuivat ainekset. Sulata margariini ja sekoita taikinaan. Käännä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Annan taikinan turvota uunin kuumenemisen ajan.
  2. Aseta reunalliselle uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina sen päälle. Paista pannaria uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Siirrä pannari vielä noin 10 minuutiksi uunin ylätasolle, jotta se saa kauniisti väriä. Pannarin rakenne kiinteytyy jäähtyessään, joten ennen tarjoamista sen kannattaa antaa hetken aikaa vetäytyä.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia