Vegeburgerit

kesäkuuta 14, 2017

Kotitekoiset vegeburgerit, nam!



Nyt voin todeta täyttäväni blogin lukijan reseptitoiveen, sillä veljeni on patistanut minua jo ties kauan lisäämään blogiin nuoria kiinnostavan burgerireseptin. Olkoon tämä postaus hänelle omistettu. ;) Haluan jakaa hyväksi havaitun ohjeen, jota on tullut sovellettua niin omassa keittiössä kuin vanhempieni luona äidin toimesta.

Hyvän burgerin tärkeä osa on maukas pihvi. Aiemmin postaamani tomaattiset soijarouhepihvit Jere Niemisen ohjeella valmistettuna on useaan kertaan havaittu tosi toimiviksi burgereihin. Muutenkin kyseiset pihvit ovat keränneet monelta maistajalta kehuja. Suosittelen siis kokeilemaan! Kastikkeeksi sopii niin ikään aiemmin postaamani vegaaninen majoneesi esimerkiksi valkosipulilla maustettuna. Lisäksi tykkään kovasti marinoidusta punasipulista, joka antaa kivasti hapokkuutta ja sopivaa terävyyttä. Marinoitu sipuli sopii hyvin myös salaatteihin. Tietysti burgereihin lisätään vielä reilusti tuoreita kasviksia!

Koska varsinaiset ohjeet pihveihin ja majoneesiin löytyvät blogista jo entuudestaan, on tämän postauksen tarkoitus lähinnä vinkata idea, miten koota maukkaat vegeburgerit ruokakaapin perusaineksista. Burgerit sopivat hyvin tulevan juhannuksen ruokalistalle, mutta maistuvat erinomaisesti ympäri vuoden. Makoisia burgerihetkiä!





Vegeburgerit

sämpylöitä (itse tehtyjä tai valmiita)
tomaattisia soijarouhepihvejä
vegaanista majoneesia (esim. valkosipulilla maustettuna)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
(ketsuppia, Shrirachaa)
jääsalaattia, tomaattia yms. tuoreita kasviksia


Lämmitä sämpylät leivänpaahtimessa, uunissa tai mikrossa. Halkaise sämpylät ja kasaa jokaisen väliin lämmin pihvi sekä muut täytteet. Tarjoa heti.



Marinoitu punasipuli

2 punasipulia
1/2 dl (puna)viinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä


Viipaloi sipulit ohuksi viipaleiksi. Yhdistä loput ainekset marinadiksi ja sekoita sipulit sen joukkoon. Jätä jääkaappiin marinoitumaan ainakin muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Marinoitu sipuli säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän tai viikonkin verran, kunhan astia on puhdas.





Saatat pitää näistä

0 kommenttia