Piña colada -jäätelö
Piña colada -jäätelöön voi käyttää kookoskermaa tai -maitoa. Kookoskermaa käyttämällä suutuntuma on tietysti kermaisempi. Kookosmaidossakin on kuitenkin sen verran rasvaa, että se mielestäni riittää tähän oikein hyvin. Makeutuksena palmusokeri olisi varmaan autenttisinta, mutta omasta kaapistani löytyy vain fariinisokeria ja se kelpaa mielestäni aivan hyvin. Ja sitten vielä loraus rommia mausteeksi!
Piña colada -jäätelö
(4-6 annosta)
4 dl kookoskermaa tai -maitoa
2 tlk (à 227 g) hyvää ananasmurskaa (esim. Pirkka)
4 rkl tummaa rommia
3 rkl fariinisokeria
ripaus vaniljajauhetta
1. Viilennä kookoskerma ja ananasmurskat jääkaapissa. Mittaa kaikki ainekset kulhoon (ananasmurskat käytetään liemineen) ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Käynnistä jäätelökone ja kaada massa koneeseen. Anna jäätelökoneen käydä, kunnes jäätelön koostumus on sopivaa. Minulla jäätelö valmistui noin 45 minuutissa pehmismäiseksi.
Koska keittiöstäni tosiaan löytyy jäätelökone, en ole koskaan testannut jäätelön valmistusta ilman sitä. Todennäköisesti piña colada -jäätelö kuitenkin valmistuu oikein hyvin myös siten, että massan laittaa peitetyssä kulhossa pakastimeen ja vatkaa välillä sähkövatkaimella. Voit kokeilla vatkata seosta esim. noin puolen tunnin välein. Jäätelö on parhaimmillaan, kun se on jäätynyt sopivan lusikoitavaksi. Tarkkaa jäätymisaikaa en oikein osaa arvioida ilman testaamista. Pidempään säilytettäessä jäätelö jäätyy kovaksi, joten silloin se kannattaa ottaa jääkaappiin pehmenemään hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Jätä ihmeessä kommenttia, miten jäätelökoneeton versio onnistui ja kauanko vei aikaa jäädyttää massa sopivaksi!
0 kommenttia