Info

Kuka?


Olen Wilhelmiina, 31-vuotias espoolainen, jolle ruoka on intohimo. Kun keskustelu kääntyy ruokaan, niin välillä aivan villiinnyn. 😊 Kiinnostus elintarvikkeisiin ja ruokaan on ohjannut alavalintaani, ja oikeastaan koko työurani olen jollain tapaa tehnyt tiiviisti töitä niihin liittyen. Juuri nyt työskentelen Pirkka-tuotteiden markkinoinnin parissa Keskolla, ja aiemmissa työtehtävissä olen myös mm. laatinut reseptejä Keskon julkaisuihin.

Viime vuosina olen suosinut pääosin vegaanista ruokaa. Tähän ovat taustalla pääasiassa eettiset, mutta myös ekologiset syyt. Ajattelen, että kasvipohjainen ruoka (tai ainakin siihen painottuva ruoka) on hyvä valinta niin eläinten, oman terveyden kuin koko maapallon kannalta. Innostus vegaanista ruokaa kohtaan ajoi lopulta perustamaan tämän blogin. Aluksi kuvailin kokkailujani Instagramiin, joka onkin loistava kanava inspiraation jakamiseen. Pelkkä kuva ei kuitenkaan kerro ruoasta läheskään kaikkea, joten perustin Ruokakonttuurin kanavaksi kertoa onnistuneista resepteistä. On aivan mahtavaa kokeilla uusia makuja ja ideoita sekä jakaa onnistuneiden kokeilujen elämykset muiden kanssa.

Bloggaan ensisijaisesti siksi, että rakastan ruokaa. Blogin myötä olen kuitenkin innostunut myös opettelemaan myös valokuvausta, mistä syystä hankin Canon EOS 100D järjestelmäkameran.

Ruokafilosofiani


Inspiroidun sesongin raaka-aineista, erityisesti tuoreista kasviksista. Tosi mielenkiintoista on myös muuntaa tuttuja ruokia ja leivonnaisia vegaaniseen muotoon. Vaikka olen ruoka-alan ammattilainen, vegaanisessa ruoanlaitossa on ollut todella paljon uutta opittavaa. Toisaalta se vaan lisää inspiraatiota entisestään! Tykkään laittaa ruokaa ilman turhaa kikkailua ja hifistelyä, ja pyrinkin aina luomaan reseptit järkeviksi ja simppeleiksi.

Alavalintani vuoksi ajattelen, että minun pitää pystyä maistamaan kaikenlaisia ruokia, myös lihaa. En siis ole vegaani, ja alavalintani lisäksi myöskään sosiaalisista syistä en olisi valmis täysin vegaaniksi. Suosin kuitenkin vegaanista ruokaa aina kun mahdollista ja haluan edistää sen käyttöä ja saatavuutta. Blogini resepteissä käytetään lähes kokonaan kasvipohjaisia aineksia, mutta esimerkiksi hunajaa saattaa joissain ohjeissa olla mukana. Toivottavasti Ruokakonttuurin kautta voin inspiroida herkullisen kasvisruoan pariin, tarjota mielenkiintoisia vaihtoehtoja vanhoille tottumuksille ja osaltani suunnata suomalaista ruokakulttuuria entistä kestävämpään suuntaan.

Mikä Ruokakonttuuri?


Moni on ihmetellyt blogin nimeä Ruokakonttuuri. Ruokakonttuuri viittaa satakuntalaisiin juuriini. Lapsuuteni kodista Sastamalan Kiikasta löytyy ruokakonttuuri eli eristämätön ruokakomero, jonne mahtuu kävelemään sisään. Talviaikaan ruokakonttuuri on kätevän viileä ruokien säilytyspaikka.

Sanasta konttuuri on erilaisia muunnelmia eri puolilla Suomea. Aiheesta voit lukea lisää vaikkapa Kotimaisten kielten keskuksen Suomen murteiden sanakirjasta.


Yhteydenotot


Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen ruokakonttuuri@gmail.com.