Vegaaninen riisipuuro kaurakermalla

joulukuuta 22, 2016

Vegaaninen ja maidoton riisipuuro syntyy helposti vesi-kaurakermaseoksesta.
 
Vielä minäkin ehdin blogata jonkin jouluaiheisen reseptin! Tänä vuonna joulunalusaika on mennyt tiiviisti muuttopuuhien parissa, enkä juuri ole ehtinyt viettää aikaa keittiössä. Tiedättehän tunteen, kun mieli tekisi kokkailla ja leipoa ihania joulujuttuja, mutta aikaa ei ole ja kaikki välineetkin ovat muuttolaatikoissa! Nyt kuitenkin muutto on suoritettu ja karkasin etuajassa maalle joululomalle. Joten pitihän sitä heti riisipuuro keittää!

Aina joulun alla vegaaniruokaan keskittyvissä Facebook-ryhmissä käydään keskustelua, mistä kasvimaidosta syntyy paras riisipuuro. Monella tuntuu olevan oma ehdoton suosikkinsa, eli vastaus riippuu täysin siitä, kenelle kysymyksen esittää. Soijamaito, kauramaito, mantelimaito, riisimaito... jokaiselle löytyy oma kannattajansa. Omasta mielestäni superhyvää riisipuuroa tulee kookosmaito-vesiseoksella, esimerkiksi hyväksi havaitulla K-Ruoan ohjeella. Kookoksen maku ei kuitenkaan kaikkia miellytä ja vaikka miellyttäisikin, välillä sitä haluaa syödä riisipuuronsa perinteisemmän makuisena.

Luin kehuja vesi-kaurakermaseokseen keitetystä riisipuurosta. Perinteistä jäljittelevä pehmeä maku ja helppo keittää ilman pelkoa pohjaan palamisesta. Riisi haudutetaan ensin lähes kypsäksi vedessä ja keittämisen loppupuolella joukkoon lisätään kaurakermaa. Käytin neljän hengen annokseen purkillisen kermaa, mutta jos juhlan kunniaksi haluaisi vielä täyteläisempää puuroa, voisi kermaa laittaa vielä desin tai kaksi enemmänkin. Kannattaa kokeilla riisipuuroa tällä menetelmällä!


Vegaaninen riisipuuro kaurakermalla
(4 annosta)

8 dl vettä
2 dl riisiä
1 prk (2 dl) kaurakerma (käytin Pirkkaa)
3/4 tl suolaa


1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Hauduta kannen alla 30 minuuttia välillä sekoitellen.
2. Lisää kattilaan kaurakerma ja jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla.


Vinkkejä:
- Jos tykkäät löysemmästä puurosta, käytä riisiä vain 1 1/2 dl.
- Jos haluat vielä täyteläisempää puuroa, joukkoon sopisi varmasti lorauttaa enemmänkin (1-2 dl) kaurakermaa. Jos kokeilet, kommentoi ihmeessä alle!
Saatat pitää näistä

3 kommenttia

  1. Tein puuron juuri ohjeesi mukaan, kaurakermana 2,5 dl Oattis. Tuli juuri sopivasti löysä, ja myös täyteläisen oloinen (toisin kuin kauramaidolla keitetty). Kiitos hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Tuli oikein hyvää puuroa! Täyteläisempää kuin tavallinen, täysmaitoon tehty puuro. Ja paljon helpompi oli tämä tehdä, ei pohjaanpalamisen vahtimista! Laitoin 2,5 desin purkin Oattis kaurakermaa.

    VastaaPoista